VAS 24 LOGO SENSE DIBUIX
Vet Aquí Sabadell Festival de Contes

Què és el Vet Aquí Sabadell (vas)?

El Vet Aquí Sabadell (VAS) és un festival de contes organitzat per l’Associació Caravàs amb l’objectiu de promoure i gaudir de la tradició oral.

Va néixer el 2016 de la mà de l’escriptora sabadellenca Anna Fité amb la il·lusió de convertir Sabadell en una ciutat de contes. Inicialment, es celebrava pels volts del Dia Mundial del Llibre Infantil i Juvenil (2 d’abril, aniversari de Hans Christian Andersen), però l’experiència —i l’intens calendari festiu de Sabadell— ha fet que la seva celebració s’anés posposant progressivament de forma que actualment es celebra cada any durant el mes de maig

El VAS es planteja a partir del gran talent creatiu de Sabadell en els camps de l’escriptura, la il·lustració i l’edició; una ciutat amb llibreries i biblioteques ben actives i que compta amb artistes, narradors, rondallaires, escenògrafs, tècnics… La unió de totes aquestes persones i el seu talent conformen un festival que convida a tota la ciutat a participar-hi.

La iniciativa ha anat creixent a cada edició, tant en la durada com en el nombre de participants i, sobretot, en la quantitat de propostes i  activitats, totes elles directament relacionades amb l’univers dels contes.

Actualment, el Vet Aquí Sabadell es defineix com una iniciativa dedicada a posar en valor la narració oral, dels contes, tot demostrant que aquest art no té res a veure amb l’edat del públic.  Per això, el festival inclou sessions de contes per a tothom, des de nadons fins a gent gran, amb d’altres iniciatives al voltant del seu objectiu principal.