VAS 24 LOGO SENSE DIBUIX

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

6 de maig de 2024

Tot a punt per a una nova edició del Vet Aquí Sabadell


El Festival de Contes de la Ciutat programa una quinzena d’activitats al voltant de la narració oral del dijous 9 al dilluns 13 de maig a diversos espais de la ciutat.
La iniciativa es tancarà amb Vet Aquí la Festa, una gran matinal familiar a la plaça del Doctor Robert; i VAS al bus!, sessions de contes als busos per pujar i baixar de l’Aplec de la Salut.

El Vet Aquí Sabadell, el Festival de Contes de la ciutat, arriba a la seva novena edició del 9 al 13 de maig. L’Associació Caravàs, impulsora de la iniciativa,  ha preparat un programa amb una quinzena d’activitats relacionades amb la narració oral i pensades per a tots els públics. L’objectiu, com des del primer dia, és reivindicar l’art de l’oralitat i demostrar que no té res a veure amb l’edat del públic, és a dir, que no és un gènere exclusivament infantil. El VAS acabarà, com ja es va fer l’any passat, amb una nova matinal plena d’activitats a la plaça del Doctor Roberts i sessions de contes als busos d’anada i tornada de La Salut coincidint amb el dia de l’Aplec.

Després de l’exitosa prova que es va realitzar l’any passat, quan el Festival va reunir més de 2.500 persones en les seves diferents activitats, el VAS 24 torna a apostar per realitzar-se el cap de setmana de l’Aplec de la Salut, considerat tradicionalment dolent per a activitats com aquesta donat que, en clau local, es tracta d’un cap de setmana llarg. “El 2023 vam demostrar que no, que Sabadell és una gran ciutat que té capacitat per a tot de forma que la nostra intenció és consolidar el Vet Aquí en aquest moment de l’any”, explica Susagna Navó, presidenta de Caravàs.

Inauguració en clau local

Un dels espectacles destacats d’aquest any serà Brames de Sabadell, una proposta única i irrepetible que servirà per inaugurar el Festival (dijous 9, 19.30) al Saló del Teatre Principal. Rosa Fité, Rah-mon Roma, Berta Rubio i Susagna Navó protagonitzen aquesta sessió de narració elaborada a partir de fets, rumors, raons, renyines i altres curiositats sobre Sabadell i el Vallès Occidental. Aprofitant que la ciutat ostenta aquest any el títol de Capital de la Cultura Catalana, la proposta explica des de l’origen de l’Aplec fins a les expressions més nostrades, passant per xafarderies amagades, anècdotes documentades i altres misteris per descobrir, sense oblidar algunes crítiques mig dissimulades.

Un cop inaugurat, el Vet Aquí Sabadell omplirà de contes tots els racons de la ciutat. Hi haurà activitats ja indispensables del programa de la iniciativa com les sessions de contes per als infants ingressats a l’Àrea de Pediatria de l’Hospital Parc Taulí o els Contes en set minuts, una marató de narració oberta a tothom qui vulgui explicar un conte que es tornarà a portar a terme a La Llar del Llibre (divendres 10, de 18.00 a 20.00).

Pel que fa a les sessions infantils, n’hi haurà set en total. La companyia la Botzina portarà el seu concert didàctic Sons de faules a l’Hipermercat Esclat del carrer Margenat (divendres 10, 18.00), mentre que, l’endemà, Rah-mon Roma omplirà d’Històries per ballar l’Hipermercat Esclat del carrer Brutau (dissabte 11, 18.00). Al programa no hi faltaran sessions de contes per a nadons, aquest cop al Casal Pere Quart a càrrec de Laberta Delpoblet i Una mar de contes. Se’n faran quatre passis, el dissabte 11 (10.30, 11.30, 17.00 i 18.00), pels quals cal comprar entrada a la plataforma Codetickets.

El VAS també arribarà a les Biblioteques Municipals de Sabadell, dissabte al matí (12.00) amb quatre sessions de contes: Sota el garrofer, amb Patrícia Picazo (Biblioteca Vapor Badia ); Els contes que m’agraden, amb Clara Gavaldà (Biblioteca del Sud); Tupinamburga, la remeiera (conte + taller) amb Roser Serra (Biblioteca de Ponent); i La cabra Serafina, amb Blai Senabre (Biblioteca dels Safareigs).

Pel que fa a les sessions de contes per a adults, el Vet Aquí Sabadell 2024 n’ha programat dues: El cas del rector. Tota la veritat, sobre la vida del Rector de Vallfogona, amb Albert Estengre, aprofitant que s’acaba de celebrar el quart centenari de la mort d’aquest poeta barroc convertit en un mite folklòric (divendres 10, 20.30, a l’Espai FOC); i Des de la perifèria, un seguit d’històries a mig camí entre la realitat i la ficció a càrrec de la rondallaire valenciana Patrícia Picazo (dissabte 11, 20.30, a la llibreria Librerío de la Plata). 

Vet Aquí la Festa i VAS al bus

La novena edició del Festival de Contes de Sabadell acabarà amb dos esdeveniments singulars, que repeteixen al programa després de l’èxit que van aconseguir l’any passat. Diumenge 12 al matí (d’11 a 13.30) hi haurà la segona edició de Vet Aquí la Festa, una matinal familiar a la plaça del Doctor Robert amb moltes activitats relacionades amb la narració oral. Aquest any hi haurà l’espectacle La volta al món en uns quants contes, amb Moi Aznar; l’Espai Empissarrats, amb la companyia Què Fas Carlota?, un taller de titelles i, de tant en tant, una autèntica pluja de contes. No hi faltarà el racó menut amb l’Espai Criança i Salut, un espai de lectura i la Fira d’Il·lustració amb els alumnes de l’Escola Illa i diverses editorials.

L’endemà, dia de l’Aplec de la Salut, el Vet Aquí s’encarregarà d’amenitzar el trajecte de totes aquelles persones que pugin i baixin del Santuari de la Salut amb transport públic en una nova edició de Vas al bus!. Diferents rondallaires viatjaran amb els busos de la línia F4 de la TUS durant tot el matí, explicant contes i històries als seus usuaris.