VAS 24 LOGO SENSE DIBUIX

Anna Santos, al centre, amb els dos guanyadors de l’accèssit i els membres de Caravàs

COMPARTEIX AQUESTA NOTÍCIA

14 de febrer de 2023

Anna Santos, alumna d'Il·lustració de l'Escola Illa, serà l'autora del cartell del Vet Aquí Sabadell 2023

La vuitena edició del Festival de Contes de Sabadell es portarà a terme de l'11 al 15 de maig i inclourà una gran matinal festiva a la plaça del Doctor Robert

Anna Santos, alumna de segon curs d’Il·lustració de l’Escola Illa, és l’autora del cartell de la vuitena edició del Vet Aquí Sabadell, el festival de contes de la ciutat, que es portarà a terme el proper mes de maig. La creació de Santos va ser l’escollida en el tradicional concurs que l’Associació Caravàs, impulsora del Festival, i l’Escola Illa organitzen cada any per definir la imatge gràfica de la iniciativa. Santos veurà com el seu cartell serveix tant per promocionar el VAS com per inspirar la resta de materials de difusió i a més s’endurà un xec per valor de 100 euros per invertir en material de belles arts.

El jurat del certamen, integrat per membres de Caravàs i professorat de l’ Illa es va reunir la setmana passada per escollir el cartell guanyador i també els dos accèssits, que s’han endut les creacions de Marc Moreno i Pedro López. L’elecció culmina un procés que va començar fa uns mesos amb una reunió amb l’alumnat, en la qual —a més de qüestions tècniques— la rondallaire Sherezade Bardají va exemplificar la filosofia del VAS amb una petita sessió de contes per a adults.

El 8è Vet Aquí Sabadell es portarà a terme aquest any de l’11 al 15 de maig, és a dir, el cap de setmana de l’Aplec de la Salut. la segona festa major local de la ciutat. La coincidència no és gratuïta. De fet, l’Associació Caravàs l’ha triat amb la intenció que la seva iniciativa es consolidi al costat de la festivitat local de forma que, fins i tot, algun dels actes previstos als dos programes pugui ser compartit. “Tradicionalment és un cap de setmana que es considera dolent perquè molta gent aprofita per marxar, però Sabadell és una ciutat de més de 200.000 habitants i creiem que hi ha espai per a totes les opcions possibles”, explica Susagna Navó, presidenta de l’entitat organitzadora.

El VAS23 s’obrirà  amb una sessió de narració oral a càrrec de Jordina Biosca al Saló del Teatre Principal. Serà el tret de sortida d’una proposta que, com és habitual, inclourà sessions de contes per a totes les edats, de nadons a adults, al costat d’altres activitats per a divulgar i posar en valor l’art de la narració oral. No hi faltaran activitats ja tradicionals com la sessió de contes per als infants de l’Àrea de Pediatria de l’Hospital Parc Taulí o els Contes en 7 minuts, una marató oberta a tothom a La Llar del Llibre.

Una de les novetats d’aquest any serà Vet Aquí la Festa, una matinal plena d’activitats relacionades amb la narració oral que tindrà lloc el diumenge 14 de maig a la plaça del Doctor Robert, al Centre de Sabadell. Els participants hi trobaran sessions de contes, un espai de lectura i un racó de joc lliure, entre d’altres, a més d’un final de festa amb l’animador sabadellenc Carles Belda.

El Vet Aquí Sabadell, nascut el 2016 de la mà de l’escriptora sabadellenca Anna Fité, l’organitza l’Associació Caravàs, integrada per bona part dels rondallaires sabadellencs. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell i de Bon Preu Esclat Supermercats, entre d’altres.