Vet Aquí Sabadell
Festival de contes

Rah-mon Roma en una sessió del VAS de l’any passat  | (c) Violeta Palazon

El Vet Aquí Sabadell guanya nous espais per omplir la ciutat de contes del 19 al 22 de maig

La setena edició del Festival de Contes amplia el ventall de propostes per arribar a tots els públics i enganxar també joves i adolescents

El Festival de Contes Vet Aquí Sabadell (VAS) torna a les seves dates habituals i celebrarà entre el 19 i el 22 de maig la seva setena edició. En aquesta ocasió, el certamen diversifica els espais i aposta per ampliar el ventall de propostes per arribar a tots els públics, per demostrar i divulgar que la narració oral és un gènere artístic per a tothom malgrat que sovint es restringeixi, únicament, al públic familiar. A més, després de dues edicions marcades per la situació sanitària, el VAS recupera la presencialitat total

L’Associació Caravàs, organitzadora de la iniciativa, manté algunes de les activitats habituals però també aposta per nous formats per renovar la programació del Festival. Entre les novetats destaca una sessió de contes de por per a adolescents i joves; un festival de ‘rondinaires’ i un vermut amb contes per a adults.  
 
La setena edició del Vet Aquí Sabadell, nascut el 2016 de la mà de l’escriptora sabadellenca Anna Fité, es posarà en marxa el 19 de maig (20.30) al Saló del Teatre Principal amb un tastet de contes (amb Rah-mon Roma, Susagna Navó, Sherezade Bardají, Rosa Fité i Laberta Delpoblet) i música (a càrrec de Oriol Casas i Cisket Creus).

Quatre imperdibles del VAS per divendres
El divendres 20 de maig concentra quatre propostes clàssiques del Festival: al matí, la sessió de contes a l’Aula Hospitalària del Parc Taulí, que finalment podrà recuperar la presencialitat. A la tarda, la sessió Històries per ballar a càrrec de Rah-mon Roma al Supermercat Esclat (18.00). També la Llar del Llibre viurà una nova edició de Contes en 7 minuts, en la qual narradors amateurs trobaran el seu espai per explicar contes (de 18.00 a 20.00) i al vespre arribarà una nova sessió de contes per a adults a l’Espai FOC (20.30), amb Nua, a càrrec de Sherezade Bardají. Cinc històries construeixen aquest espectacle de naturalesa descarada, poètica i molt humana, basat en la conversa d’un grup de dones parlant de sexe amb entusiasme, passió i innocència.
 
Dissabte d’estrenes i propostes recuperades
L’Auditori de Belles Arts és un dels nous espais del Festival, que dissabte acull dues de les estrenes del programa. La primera és la sessió de contes per a adolescents i joves Desde la tierra de la eterna niebla, a càrrec del narrador Yoshi Hioki (20.00). Una sessió que transportarà el públic a una atmosfera única que només podria crear algú vingut del Japó, un país on el fet de narrar històries terrorífiques és una tradició popular. Al mateix espai però a les 23.00, s’estrenarà l’Open-mic de rondinaires, que es presenta com un espectacle interactiu i irreverent per a adults i on el públic podrà participar rondinant o demanant temes per rondinar. 

El Festival també recupera dissabte la Marató de contes a l’Amfiteatre de l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell (de 12.00 a 14.00) i es mantenen les sessions de contes per a nadons a l’Espai Criança i Salut amb l’espectacle Dins del cor, d’Aida Cusidó, del qual se’n faran quatre passis (11.30, 12.30, 17.00 i 18.00)

La programació de diumenge es trasllada a un nou espai: es tracta d’un vermut de contes per a adults al Pati de l’Arteneu (12.30). La protagonista de la sessió serà la narradora Mònica Torra, que omplirà l’escenari de misticisme en una sessió on música i narració es barregen per donar vida a vàries històries amagades darrera d’alguns boleros que s’expliquen en format de contes musicals.
 
El VAS reforça la formació per a professionals
A més de totes aquestes activitats, el Vet Aquí Sabadell també convoca la segona Jornada de Formació en Narració Oral per donar eines a totes les persones que volen utilizar-la amb finalitats artístiques o pedagògiques, entre d’altres. La jornada es realitzarà el 29 de maig a l’Àrtic Teatre Sabadell (de 10.00 a 18.00) i Inclou la xerrada La fotografia a la literatura infantil i juvenil, a càrrec de Piu Martínez, editora i especialista en comunicació editorial i del curs El cos parlant, impartit per Marta Gorchs, actriu especialitzada en teatre gestual.