Vet Aquí Sabadell
Festival de contes

El cartell del Vet Aquí Sabadell 2021 és obra del Gerard García, alumne de l’Escola municipal d’Art Illa que va guanyar el concurs per triar la imatge del Festival de l’any 2020. L’edició d’aquell any no es va poder desenvolupar amb normalitat degut a la pandèmia de covid-19, motiu pel qual el cartell s’utilitza també en l’edició del 2021.  

El Vet Aquí Sabadell 2021 torna a omplir de contes la ciutat del 30 de setembre al 3 d'octubre

La sisena edició del Festival de Contes de Sabadell recupera la presencialitat, amplia l'oferta de narració oral per a adults i aposta per la formació de professionals

El Festival de Contes Vet Aquí Sabadell (VAS) celebrarà, entre el 30 de setembre i el 3 d’octubre, la seva sisena edició. El certamen torna a la presencialitat després de la darrera edició, celebrada el desembre de 2020, que es va veure afectada per la situació sanitària. L’Associació Caravàs, organitzadora de la iniciativa, ha preparat el Festival recuperant algunes de les activitats habituals que ja es poden fer de forma presencial amb les corresponents mesures de seguretat com l’aforament reduït, la distància interpersonal o la ventilació, entre d’altres.  
 
La sisena edició del Vet Aquí Sabadell, nascut el 2016 de la mà de l’escriptora sabadellenca Anna Fité, es posarà en marxa el 30 de setembre (20.30) a l’Espai FOC amb l’espectacle L’art de triar carxofes (homenatge a la padrina Marieta), de Jordi Palet, en el qual el dramaturg homenatja a les àvies a través dels records i vivències de la seva padrina. L’espai FOC acollirà també el divendres 1 d’octubre (21.00) una sessió de contes per a adults de la mà de la creadora i programadora especialitzada en narrativa oral Martha Escudero, que presentarà Viva la vida (homenatge a Frida Khalo).

Divendres també es farà una sessió de Cançons i sons del món a càrrec de Rah-mon Roma al Supermercat Esclat de Sabadell (18.00); i Contes en set minuts, una marató de contes a càrrec de diferents narradors amateurs a La Llar del Llibre. 
 
Dissabte, gruix de les activitats
Cada una de les biblioteques municipals acolliran el dissabte al matí les tradicionals sessions de contes del Vet Aquí Sabadell, que aquest any aniran a càrrec de Sandra Rossi, Engruna Teatre, Rah-mon roma, Laberta Delpoblet, Rosa Fité, la Companyia Bufanúvols i Mon Mas.
 
També dissabte, l’Espai Criança i Salut acollirà quatre sessions de contes per a nadons. Al matí (10.30 i 11.30) Marta Gorchs proposa l’espectacle Groc, vermell i marró; mentre que a la tarda (17.00 i 18.00) Rosa Fité presentarà Cantarelles
 
El VAS estrena formació per a professionals
L’organització del Festival considera imprescindible afegir un valor com la formació en narració oral a partir d’aquesta edició. Per aquest motiu, el diumenge 3 d’octubre, es realitzarà una jornada adreçada a professionals del sector, amb una conferència inicial a càrrec d’Eva Martínez Pardo, especialista en educació emocional i en el treball d’acompanyament amb contes i narracions; i un curs amb el dramaturg Jordi Palet. Aquesta formació de set hores es durà a terme a La Quartera, l’espai escènic del casal Can Capablanca. 
 
Programació online
El Festival comptarà també amb una part de la programació en línia. Des de la pàgina web es podrà visualitzar la xerrada de Lluís Folch basada en el seu llibre El món dels infants en els contes. Anàlisi psicopedagògica, una teoria de psicologia evolutiva dels infants exemplificada amb els contes clàssics.
 
Tot i que el Festival volia recuperar la sessió de contes a l’Aula Hospitalària de l’Hospital Parc Taulí, aquesta sessió encara no serà possible, de manera que diversos narradors sabadellencs enregistraran  contes en vídeo per tal de fer-los arribar als pacients de l’Aula.

Reserva d’entrades amb inscripció prèvia
Les places per assistir a les activitats organitzades al Festival són molt limitades i requereixen, també, a causa de les restriccions d’aforament,  inscripció prèviaL’accés a la reserva d’entrades, així com la consulta del programa complet del Festival, es poden realitzar a www.vetaquisabadell.cat.

Vet Aquí Sabadell Festival de Contes 

IL·LUSTRACIONS: GERARD GARCIA (Escola Municipal d’Art Illa)